Korisno

Pročitajte novosti i edukativne članke na temu javne nabave i EU fondova koje redovito objavljujemo te budite u tijeku s objavama novih EU natječaja.

Aktualni natječaji i pozivi

NOVOsti

PJR Educa ®

EUREKA 2021. – 2027.

Europska inicijativa za financiranje tržišno orijentiranih razvojnih projekata, EUREKA, osnovana je 1985. godine te danas okuplja i povezuje tvrtke i istraživačke institucije iz 45 zemalja,

Pročitajte više »

PJR Spajalica ®

Nakon procjene potencijala i upoznavanja s Vašim razvojnim idejama i područjem Vašeg poslovanja, PJR je spreman pratiti individualne prilike koje Vam EU fondovi pružaju.

Nemojte propuštati prilike za financiranje zbog neupućenosti.

PJR Spajalica je usluga spajanja Vaše projektne ideje s natječajima  za dodjelu bespovratnih sredstava EU fondova.

Prepustite stručnjacima da brinu o prilikama koje Vaše poduzeće ima u EU fondovima.

PJR Strip ®

Nakon više od 10 godina prisutnosti EU fondova u Hrvatskoj, svakodnevni kontakt s građanima i organizacijama ukazuje nam na činjenicu da su EU fondovi i dalje vrlo apstraktna tema koju ljudi ne razumiju Za uspješno razumijevanje i korištenje fondova i programa EU nije nužno znati sve o određenom fondu. Razumijevanje i mogućnost primjene osnovnih načela važnije je i korisnije od znanja mnogobrojnih činjenica o pojedinim EU programima. Zato smo pripremili PJR Strip o EU fondovima  koja Vam može služiti kao prvi korak u realizaciji Vaše ideje kroz fondove ili programe Europske unije.

Strip o EU fondovima preuzmite ovdje:

PJR Strip o EU fondovima (PDF, 41 MB)

Istraživanja

Od 2009. godine proveli smo četiri velika istraživanja. Dva iz područja apsorpcije EU fondova te dva iz područja javne nabave u Hrvatskoj. Prvo istraživanje iz područja EU fondova je bilo 2013. o iskorištenosti sredstava IPA programa i učinkovitosti provedbe projekata, dok su drugim iz 2017. godine analizirani kapaciteti za apsorpciju EU fondova. Prvo istraživanje iz područja javne nabave je provedeno 2015. godine kada smo istražili spremnost dionika javne nabave za pravila novih direktiva. Drugo je provedeno 2017. godine te su rezultatima prikazane potrebe o usavršavanju u području javne nabave i primjena kriterija ekonomski najpovoljnije ponude.

2020. godine proveli smo istraživanje na temu:

COVID-19 pandemija i utjecaj na EU projektni menadžment u Republici Hrvatskoj

Svrha istraživanja bila je bolje razumijevanje i analiza projektnog menadžmenta za vrijeme COVID-19 pandemije , u organizacijama koje su do danas provele minimalno 1 EU projekt.