Politika zaštite osobnih podataka

Ažurirano 17.05.2022.

Nama je zaista stalo do Vas i Vašeg razvoja. Nama je zaista stalo do apsorpcije EU fondova u Hrvatskoj. Važno nam je raditi aktivnosti koje između ostalih imaju i društvenu korisnost. Važan nam je i naš razvoj, kreativnost i inovativnost, za što su nam potrebni podaci koji su nam dani. No, uz sve to, iznimno nam je važno da s podacima koje obrađujemo postupamo odgovorno te da poštujemo Vašu privatnost i štitimo Vaše osobne podatke u skladu s važećim zakonima i uredbama za zaštitu osobnim podataka.
Ovim dokumentom želimo Vam pojasniti kako skupljamo i za što koristimo osobne podatke za vrijeme korištenja naših internet stranica te za vrijeme Vaše suradnje s nama, s kime ih i zašto dijelimo te Vaša prava u vezi Vaših osobnih podataka koje koristimo, te na koji način ih štitimo.
Opisana Politika zaštite osobnih podataka primjenjuje se na sva područja poslovanja tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

SVRHA PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA

Osobe podatke prikupljamo primarno za izvršavanje naših ugovornih i zakonskih obaveza, poboljšanje našeg poslovanja i za potrebe informiranja naših klijenata. Osobni podaci prikupljaju se u sljedeće svrhe:
– Izvršavanje naših obaveza definiranim u ugovorima s našim klijentima
– Komunikacija s klijentima
– Informiranje o našim uslugama i edukacijama te novostima i natječajima iz područja javne nabave
– Poboljšanje funkcionalnosti naših web stranica www.pjr.hr, www.javna-nabava.info, www.matea.info.
– Ispunjavanje naših zakonskih obaveza prema važećem Zakonu o računovodstvu, Zakonu o radu te Zakonu o javnoj nabavi.

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Tijekom Vaše posjete našim web stranicama, pohađanja naše edukacije i suradnje s nama, u gore navedene svrhe moći ćemo prikupiti podatke koje Vas mogu identificirati, direktno ili indirektno. Osobni podaci koje prikupljamo uključuju:
– Vaše ime i prezime
– Vaš datum rođenja
– Vaše kontakt podatke
– Vašu IP adresu tijekom posjete našim web stranicama.

ČUVANJE I BRISANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci čuvat će se u obliku koji Vas može identificirati ne duže nego što je potrebno za svrhu za koju su prikupljeni. Po isteku tog vremena, koji je za određene obrade reguliran lokalnim zakonima koji nas obvezuju na dulji period čuvanja podataka, podaci će se izbrisati ili učiniti nedostupnima za daljnju obradu. Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo cijelo vrijeme dok su pohranjeni kod nas. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe koristimo isključivo za potrebe poslovanja, osim podataka koje smo dužni čuvati na temelju zakonske ili pravne osnove.

PRIJENOS PODATAKA TREĆIM STRANAMA

U slučaju određenih obrada podataka, podaci koje nam dajete mogu biti prenijeti ili dani na uvid trećim stranama.
Ni u kojem slučaju Vaše podatke ne prodajemo, iznajmljujemo ili predajemo u vlasništvo neovlaštenim trećim stranama. Prijenos podataka ili uvid u podatke, obavlja se iz sljedećih razloga:
– Kada smo zaprimili Vašu privolu za takav prijenos (npr. Vaša privola za obavještavanje središnjeg tijela za javnu nabavu)
– Kada tvrtke ili pružatelji usluga koje PJR koristi za potrebe određenih obrada pristupaju podacima na način koji je reguliran ugovornim odnosom s PJR-om (npr. tehničko održavanje određenih programskih alata, arhiviranje i izvještavanje)
– Da bismo ispunili naše zakonske obaveze (npr. prijava podataka naših djelatnika u HZZO)
U slučaju potrebe prijenosa podataka, zbog jednog od gore navedenih razloga, nastojimo ograničiti podatke koji se prenose na nužni minimum. Treće strane kojima prenosimo Vaše podatke obvezale su se štititi Vaše podatke u skladu s važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka.

PRAVO NA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA, ISPRAVAK ILI BRISANJE

U bilo kojem trenutku možete zatražiti informacije o svojim osobnim podacima koje PJR pohranjuje, izvoru podataka, primateljima podataka, svrsi pohrane kao i entitetima kojima prenosimo Vaše osobne podatke. Osim toga, imate pravo ažurirati, ispravljati, blokirati ili brisati svoje podatke u skladu sa zakonskim odredbama.
Vaš zahtjev za brisanjem Vaših osobnih podataka, rado ćemo ispuniti u sljedećim slučajevima:
– ako Vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
– ako povučete privolu na kojoj se obrada temelji;
– ako uložite prigovor na obradu te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu, ili uložite prigovor na obradu u kojoj se podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga.
Zahtjev za pristup osobnim podacima možete nam poslati na adresu elektroničke pošte dpo@pjr.hr ili na našu adresu Projekt jednako razvoj d.o.o., Gradišćanska ulica 24, 10000 Zagreb, Hrvatska, s obaveznim Vašim kontakt podacima i napomenom „Zahtjev za pristup osobnim podacima“. Da bismo spriječili zlouporabu Vaših osobnih podataka, poslat ćemo Vam predefinirani formular i tražiti Vas da ga osobno ispunite i potpišete i vratite nam ga nazad te ćemo Vas možda i zamoliti i za dodatni dokaz Vašeg identiteta. Bez utvrđivanja ispravnosti identiteta, zahtjev za pristup osobnih podacima nećemo biti u mogućnosti ispuniti.

VAŠA PRIVOLA ZA PODATKE KORIŠTENE U MARKETINŠKE SVRHE

Ukoliko primate obavijesti o našim edukacijama i uslugama te novostima s područja javne nabave na Vašu e-mail adresu, možete nas obavijestiti da ne želite da Vas kontaktiramo na taj način jednostavnim klikom na zadani link u promotivnom e-mailu ili kontaktirajući nas direktno. Također, u bilo kojem trenutku, ukoliko ćete biti zainteresirani primati informacije o našim uslugama i novostima iz područja javne nabave na Vaš e-mail, možete nam isti ostaviti na našoj web stranici ili nas direktno kontaktirati.