Sve što je potrebno znati vezano uz skupljanje bodova i obnovu certifikata iz javne nabave

Prema Zakonu o javnoj nabavi u svakom postupku javne nabave mora sudjelovati najmanje jedna osoba s važećim certifikatom u području javne nabave.

Naručitelji za provedbu postupka(aka) javne nabave mogu angažirati bilo koju osobu koja posjeduje važeći certifikat, što može biti od posebne koristi za manje naručitelje koji provode manji broj postupaka javne nabave i često nemaju ni adekvatne administrativne kapacitete, odnosno nemaju zaposlenu osobu koja posjeduje važeći certifikat.

Pravilnikom o izobrazbi u području javne nabave propisano je da se certifikati izdaju temeljem završenog specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave.

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave propisani je program koji se sastoji od dva dijela:

  • programa izobrazbe u području javne nabave i
  • pisanog ispita.

Program izobrazbe je program u trajanju 50 nastavnih sati koji se provodi prema nastavnom programu iz Priloga Pravilnika. Provoditi ga mogu nositelji programa i to: ovlaštena tijela, središnje tijelo državne uprave nadležno za službeničke odnose; središnje tijelo za javnu nabavu – Ministarstvo gospodarstva. Nositelji programa osobama koje su bile prisutne na najmanje 75% propisanog trajanja “Programa izobrazbe u području javne nabave” izdaju potvrdu o pohađanju programa s kojom zainteresirane osobe mogu pristupiti pisanom ispitu kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva.

Program izobrazbe u području javne nabave u trajanju od 50 nastavnih sati provode nositelji programa kojima je Ministarstvo gospodarstva izdalo ovlaštenje, a koji su navedeni u Registru nositelja programa. Prema tome, zainteresirani polaznik prijavljuje se kod određenog nositelja programa čiji mu uvjeti najviše odgovaraju (lokacija, termini, predavači, itd.).

Pisani ispit provodi Ministarstvo gospodarstva, Uprava za sustav javne nabave. Pisani ispit kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva se ne naplaćuje, odnosno ispit je besplatan za sve pristupnike. Pisanom ispitu može se pristupiti neograničeni broj puta, sve dok ga pristupnik uspješno ne položi. Pisanom ispitu može pristupiti isključivo osoba kojoj je nositelj programa izdao potvrdu o završenom “Programu izobrazbe u području javne nabave”.

Po završetku Programa izobrazbe u području javne nabave i nakon stjecanja certifikata postavlja se pitanje što je sve potrebno kako bi se certifikat na vrijeme obnovio?

Ukratko donosimo popis osnovnih informacija i aktivnosti oko brige za pravovremenom obnovom. Kako obnoviti certifikat iz javne nabave?

Projekt jednako razvoj ima najiskusniji tim u provedbi EU projekata i javnoj nabavi. Pružamo pomoć poduzetnicima u prijavama za kredite i zajmove, strateškom planiranju kao i unaprjeđenju poslovnih procesa. Brojne polaznike programa edukacija i usavršavanja educiramo u svim područjima naše stručnosti. Redovito održavamo usavršavanja u području javne nabave koja nose bodove za obnovu certifikata. Na našem kalendaru edukacija https://pjr.hr/kalendar-edukacija/ možete vidjeti koja usavršavanja iz javne nabave trenutno imamo u tijeku.

Polaskom edukacije postajete naš klijent i ostvarujete 10% trajnog popusta na svaku sljedeću edukaciju, a osim toga, od 1.9.2019. uveli smo i Klub vjernosti, upravo kako bismo pružili dodatnu pogodnost i nagradili Vašu vjernost.

 

Najnoviji članci iz iste kategorije