Upravljanje projektima: od planiranja do uspješne provedbe

Zašto se educirati iz područja EU fondova?

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, uspješno vođenje projekata postalo je ključno za postizanje poslovnih ciljeva i održavanje konkurentske prednosti. Od početnog planiranja do završetka provedbe, svaki korak u procesu ima svoju važnost. Razumijevanje ključnih aspekata planiranja i provedbe projekta ključno je za postizanje željenih rezultata. 

Svaki uspješan projekt počinje jasnim definiranjem ciljeva i zadataka. Dobro razumijevanje projektnog zadatka ključno je za postizanje očekivanih rezultata.

Analiza natječajne dokumentacije igra ključnu ulogu u procesu planiranja. Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekata, aktivnosti te bodovanje i evaluacija, svi su važni elementi koji utječu na uspjeh prijave.
Suradnja između projektanta i investitora ključna je za postizanje usklađenosti s ciljevima i zahtjevima projekta. Dobra komunikacija i međusobno razumijevanje doprinose učinkovitoj provedbi projekta.

Također, novo razdoblje 2021-2027 donijelo je nove prilike, nove izazove, ali i nova pravila u svijetu EU fondova. 

Postavljanje ciljeva i pokazatelja projekta ključno je u fazi pripreme. Razumijevanje zašto investitori ulažu u projekt pomaže u jasnom definiranju očekivanih rezultata. Izrada proračuna, analiza rizika te važnost pravovremenih odluka samo su neki od izazova koji se razmatraju tijekom ove faze.

Provedba projekta donosi svoje izazove, uključujući organizaciju tzv. “kick off” sastanka, rukovođenje promjenama u ugovorima te upravljanje podugovarateljima. Rješavanje izazova i ostvarenje zadanih pokazatelja projekta ključni su za uspjeh.

Izrada proračuna, posebni uvjeti natječaja te studije i poslovni planovi čine financijsku osnovu projekta. Planiranje novčanih tokova i razumijevanje metoda povrata sredstava ključno je za održivost projekta tijekom provedbe.

Upravljanje projektima zahtijeva sustavan pristup, pažljivo planiranje te učinkovito rukovođenje tijekom provedbe. Kroz duboko razumijevanje svakog koraka i pažljivu analizu izazova, projektni timovi mogu osigurati uspješnost svojih inicijativa. Svaka greška predstavlja priliku za učenje, a primjeri iz prakse pomažu u stvaranju temelja za buduće projekte. Ulaganje u obuku i razvoj vještina upravljanja projektima ključno je za dugoročni uspjeh organizacija u dinamičnom poslovnom okruženju.

PJR edukacije iz EU fondova u ožujku i travnju

Predstavljamo vam jednodnevne edukacije na teme
“Iskustva u pripremi i provedbi EU projekata s građevinskom komponentom – od projektiranja do ostvarenja pokazatelja” i “Kako prepoznati prilike i uvećati šanse za financiranje vlastitih projekata EU fondovima u razdoblju 2021. – 2027.” koje održavaju PJR stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi projekata. 

Ne propustite priliku sudjelovati na našim edukacijama čiji je program osmišljen tako da osluškuje potrebe polaznika i tržišta. PJR već godinama provodi edukacije koje su napravljene u skladu s željama korisnika. Interaktivni pristup omogućava svim polaznicima da pitaju relevantna pitanja s kojima se susreću u svom poslu. Naši stručnjaci koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u EU fondovima odgovorit će na sve što vas zanima.

Edukacije se održavaju  14. ožujka i 25. travnja a za polaznike koji se odluče pohađati obje edukacije spremamo posebnu ponudu! Ostvarite 30% popusta odabirom obje edukacije i usavršite svoje znanje po povoljnijoj cijeni. 

Polaznici PJR edukacija uvijek dobivaju više kroz brojne pogodnosti kao što su trajni popust od 10% na svaku narednu edukaciju, grupne popuste (za veći broj kupljenih kotizacija ostvaruje se veći popust bilo da je riječ o dolasku više osoba na edukaciju ili jednostavno odaberete više edukacija odjednom u svrhu dobivanja boljeg popusta), a kroz Klub vjernosti moguće je dobiti edukaciju besplatno. Više o Klubu vjernosti možete saznati na linku: https://pjr.hr/klub-vjernosti/

Najnoviji članci iz iste kategorije