Kako izbjeći financijske korekcije u provedbi postupaka javne nabave financiranih iz sredstava EU?

usavršavanje javna nabava

Provedba postupaka javne nabave na projektima financiranim iz sredstava Europske unije podliježe posebnim pravilima koja su propisana zakonodavstvom Europske unije i nacionalnim propisima RH. Za provođenje uspješne nabave dionici nabave trebaju imati specifična znanja i vještine s kojima se ne susreću u svom uobičajenom radnom okruženju.

Pravila nabave podložna su stalnim promjenama, a takvo dinamično okruženje traži pravodobno posjedovanje aktualnih informacija i rješenja koja dovode do uspješnog savladavanja nabavnih pravila.
Prepoznavanje situacija koje bi mogle dovesti do financijskih korekcija u provedbi postupaka javne nabave financiranih iz sredstava EU-a ključno je kako bi se osigurala uspješna i neometana provedba projekta.

Neki od savjeta koji mogu pomoći u izbjegavanju financijskih korekcija u provedbi postupaka javne nabave financiranih iz sredstava EU su poštivanje pravila i propisa na način na koji ih tijela u sustavu primjenjuju, priprema dokumentacije o nabavi, evaluacija ponuda, jasni i transparentni ugovori te pravilno praćenje provedbe ugovora.

Usavršavanje iz javne nabave

Ako želite saznati više o ovoj temi pridružite nam se na edukaciji koju organiziramo 2. ožujka 2023. u Gradišćanskoj 24. Poseban osvrt će se dati na nepravilnosti u kojima se određuju financijske korekcije za obveznike i neobveznike ZJN, te povezanost i relevantnost u odnosu na Zakon o javnoj nabavi i praksu DKOM-a te ključne pogreške.
U ovoj edukaciji imati ćete priliku učiti kroz primjere i vježbe; kako ispravno primijeniti načela javne nabave te kako na prihvatljiv način formulirati osnovne uvjete koje ponuditelji moraju ispuniti.

Ova edukacija namijenjena je svima koji se bave EU projektima, osobama koje posjeduju certifikat iz javne nabave te svima koji žele saznati više o pravilima u provedbi postupaka javne nabave na projektima financiranima iz sredstava Europske unije.

Pogodnosti za polaznike

Polaznici PJR edukacija uvijek dobivaju više kroz brojne pogodnosti kao što su trajni popust od 10% na svaku narednu edukaciju, grupne popuste (za veći broj kupljenih kotizacija ostvaruje se veći popust bilo da je riječ o dolasku više osoba na edukaciju ili jednostavno odaberete više edukacija odjednom u svrhu dobivanja boljeg popusta), a kroz Klub vjernosti moguće je dobiti edukaciju besplatno. Više o Klubu vjernosti možete saznati ovdje.
Ova edukacija nosi 8 bodova za obnovu certifikata iz javne nabave. Više o edukaciji uz mogućnost prijave možete saznati ovdje.

Najnoviji članci iz iste kategorije