Internacionalizacija poslovanja MSP-ova faza 2

Otvaranje e-savjetovanja za poziv „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova faza 2“ upućuje da će i sam poziv biti otvoren u skorašnje vrijeme. Za sada datum nije poznate, ali su poznate sve ostale važne informacije s kojima je moguće krenuti u razvoj projekata.Poziv je, kao što samo ime kaže namijenjen MSP-ovima (mikro, malo i srednje poduzetništvo), a po projektu će biti dostupno od 100.000,00 – 1.000.000,00 kn.

 

Prihvatljive aktivnosti i troškovi

Za svaku prihvatljivu aktivnost propisani su prihvatljivi troškovi.

  1. Nastup na međunarodnom sajmu izvan RH koji ima najmanje 10% posto stranih izlagača u ukupnom broju izlagača ili 5 % inozemnih poslovnih posjetitelja, a navedeni su u bazama podataka expodatabase.com i/ili www.auma.de:
  • troškovi izložbenog prostora na sajmu u inozemstvu
  • troškovi upravljanja izložbenim prostorom u iznosu od najviše 15% vrijednosti prihvatljivih troškova ukupne vrijednosti projektnog prijedloga
  1. Istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište u drugoj državi članici ili trećoj zemlji – plan pristupa tržištu mogu biti podržane samo ako su jasno navedene u cjelokupnom planu razvoja tržišta koje obuhvaća razdoblje od najmanje 12 mj.:
  • izrada analize tržišta, izrada strategije izvoza, izrada analize potencijalnih poslovnih partnera
  1. Informiranje i vidljivost:
  • do 2.000,00 kn.

 

O projektima

Intenzitet potpore za projekte ovisi o veličini poduzeća. Mikro i mala poduzeća imaju intenzitet do 85% prihvatljivih troškova, dok srednja imaju do 65%. Prijavitelji mogu prijaviti samo jedan projekt te moraju djelovati samostalno, partnerstva nisu dopuštena. Projekt može maksimalno trajati do 24 mj.

 

Za više informacija o ovom kao i ostalim pozivima financiranima iz EU fondova, molimo javite nam se na info@pjr.hr

Najnoviji članci iz iste kategorije