Inovacije novoosnovanih MSP-ova II. Faza

Dugoočekivati i dugonajavljivani poziv na dostavu projektnih ideja „Inovacije novoosnovanih MSP-ova II. faza“ se po indikativnom planu, ažuriranom prošli tjedan, otvara sutra 05.12.2018. Cilj je razvoj novoosnovanih MSP-ova i uspješno lansiranje njihovih novih na tržištu inovacija proizvoda i usluga s potencijalom rasta i izvoza, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga. Namjena poziva je održati kapacitete MSP-ova za uvođenje inovacija obuhvaćajući ulaganja u provedbu novih rješenja, uključujući rješenja koja se ne temelje na istraživanju i razvoju, koja primjenjuju MSP–ovi. Također žele se izravno podržavati inovativna novoosnovana poduzeća koja su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjerena na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti.

 

Prihvatljivost prijavitelja i projekta

Unutar ovog poziva prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća osnovana najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave. Prijavitelji moraju djelovati samostalno, to jest partnerstvo na projektima nije dopušteno. Prihvatljive aktivnosti trebaju rezultirati lansiranjem proizvoda na tržište koje je novost za samo tržište. Aktivnosti su:

  • Prilagodba razvijenog proizvoda/usluge zahtjevima tržišta – provodi se samostalno ili na temelju ugovora za uslugu po komercijalnim uvjetima, a predstavlja prilagodbu (fine-tuning) proizvoda/usluge spremnog za tržište
  • Priprema lansiranja proizvoda/usluge – što uključuje marketinški plan, istraživanje i testiranje tržišta za inovaciju, verifikaciju analize tržišta, testiranje proizvoda, pripremu proizvodnje i ulaganje u probnu proizvodnju – nulte serije, operativne marketinške aktivnosti i pripremu za sljedeći ciklus investiranja i privlačenja dodatnih sredstava financiranja.

 

Informacije o potpori

Potpora koja se dodjeljuje unutar ovog poziva je de minimis, a sveukupna alokacija po pozivu je 150 milijuna kn. Po pojedinom projektu će biti moguće financirati iznos između 150.000,00 do 1.400.000,00 kn.

Najviši intenzitet potpore koji se može dodijeliti iznosi 85%.

 

Informacije o provedbi

Trajanje projekta može biti maksimalno 18 mjeseci, te prihvatljivi prijavitelj može prijaviti samo jednu projektnu ideju koja mu može biti financirana.

 

 

Za više informacija o pozivu možete se javiti PJR timu koji će Vam sa zadovoljstvom izraditi besplatno mišljenje o sukladnosti projektne ideje s natječajem. Mail na koji se možete javiti je info@pjr.hr.

Najnoviji članci iz iste kategorije