Znate li da je EU osigurala 9,2 milijarde eura za potporu digitalnoj transformaciji?

Na jednom provedenom istraživanju u 2020. (Statista Research department, 5.7.2021.) preko 96% Islanđana je koristilo usluge online bankarstva, čime je Island postao država s najvećom penetracijskom stopom internetskog bankarstva u Europi, pri čemu ga u stopu prate Norveška i Danska. Iste zemlje, prema drugim vrstama istraživanja, visoko koreliraju po percepciji zadovoljstva življenja i bogatstva stanovništva. Zbog čega je to bitno? Moderno doba na najizravniji mogući način monetizira izreku „vrijeme je novac“.  Sve je manje aktivnosti koje se „moraju“ napraviti za koje su ljudi željni potrošiti vrijeme ukoliko to ne moraju. To uključuje nepregledne redove u bankama, javnima ustanovama, trgovinama i svugdje gdje digitalizacija omogućava poslovanje i rad s klijentima „na daljinu“. Svjetska pandemija je samo katalizirala neka ranija predviđanja o digitalizaciji.

Istovremeno, teško da će ijedna tehnologija adekvatno zamijeniti ili izgurati dobri stari prodajni sastanak uživo jer je to naprosto nemoguće. No, da je moguće pametnije upravljati vlastitim vremenom, resursima i na kraju zadovoljstvom i korisnika i zaposlenika, uvjerili smo se i sami prije nepunih 7 godina kada smo sramežljivo, ali odvažno prešli preko najteže prepreke u poslovanju bilo koje organizacije: „Mi to tako radimo“. „Mi“ smo isto tako nekada išli po vodu u bunar pa se nitko ne nalazi uvrijeđenim vodovodnim sustavom i daljinskim očitanjem vodomjera, zar ne?

Odlučili smo pametnije trošiti naše vrijeme i korak po korak razvili PJeRp, sustav za upravljanje projektima i ljudskim resursima. Zamijenili smo beskonačno mailanje i 10 nepotrebnih poziva kako bismo saznali do kud je stigao neki projekt, s kim smo bili na sastanku i tko te o čemu smo pričali. Saznali smo usput i koliko nas sve to vrijeme košta i je li održivo, ubrzali smo procese komunikacije među kolegama i klijentima, učinili smo bitne informacije dostupnima svima i u pravo vrijeme, a sve skupa kako bismo postali prepoznati kao vodeća organizacija u naizgled jednostavnom svijetu savjetovanja, razvoja i provedbe brojnih EU projekata koji su pomogli drugim poduzetnicima da prebace igru na višu razinu i da se veliki dio njih digitalizira.

Budući da je naglasak novih europskih fondova na zelenoj ekonomiji i digitalnoj transformaciji, PJeRp može postati idealna polazišna točka i za vašu transformaciju jer „putovanje od 1000 milja počinje prvim korakom“

Najnoviji članci iz iste kategorije