Međunarodna konferencija o javnoj nabavi

  • PJR održao već tradicionalnu međunarodnu konferenciju o javnoj nabavi
  • Eminentni domaći i međunarodni predavači i panelisti

Opatija – 10. i 11. studenoga 2022. održali smo četvrtu Međunarodnu konferenciju o javnoj nabavi okupivši eminentne stručnjake i brojne zainteresirane za temu javne nabave u Opatiji.

Dionici javne nabave suočavaju se danas s brojnim izazovima globalne energetske i financijske krize, pa su stoga za ovu konferenciju odabrane teme koje su kombinacija prepoznavanja važnosti javne nabave za unaprjeđenje poslovanja, provedbe postupaka i načina nabave koji povećavaju javne i društvene koristi, izvršenja ugovora o javnoj nabavi pod udarom značajnog rasta cijena i zastoja i kašnjenja u dobavi materijala i opreme te obnove poslije prirodnih katastrofa.

Sudionici su, tako, prvi dan konferencije mogli čuti Ninu Čulinu iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Maju Kuhar iz DKOM-a, Filipa Tončića iz InfoDoma te Ivana Serdarušića iz PJR-a koji su govorili o trendovima u javnoj nabavi koji se ponajviše odnose na njeno unaprjeđenje uz pomoć digitalnih alata. O izvršenju ugovora o javnoj nabavi u svjetlu krize i rasta cijena, izmjenama ugovora, dinamičkom sustavu nabave te iskustvima u primjeni Pravilnika za postupke obnove govorili su Ivana Gavrić iz Deloitte-a, Ines Gruica Devčić iz PJR-a te inozemni gosti Pilvi Takala iz finskog PTCServices i Kristoffer Sällfors iz švedskog odvjetničkog društva Vinge.

Na kraju dana održana je i panel rasprava na temu: „Problemi i prakse u izvršenju ugovora u vrijeme financijske krize“ na kojoj su sudjelovali Mićo Ljubenko iz Odvjetničkog društva Ljubenko & partneri, Kristoffer Sällfors iz Odvjetničkog društva Vinge, Hrvoje Meštrović iz Primakona te Hrvoje Sagrak iz  InfoDom-a.

Drugi dan protekao je u znaku izazova postupaka javne nabave u slučajevima obnove. O obnovi kulturne baštine na primjeru grada Rijeke govorio je Tomislav Medančić iz Odjela gradske uprave za javnu nabavu, a o pripremi i provedbi postupaka javne nabave nakon prirodne katastrofe Ivan Begić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti Grada Petrinje. Također, moglo se čuti i o praksama u izvršenjima ugovora i to o novoj ugovornoj regulaciji izmjene cijene kod ugovora o građenju, o kojoj je govorio odvjetnik Mićo Ljubenko, dok je svoja iskustva u izvršenju velikih ugovora sa sudionicima podijelio Hrvoje Meštrović.

Konferencija se mogla pratiti i online, a sudionici su i ovog puta dobili pregršt korisnih informacija i praksi koje mogu primijeniti u svakodnevnim izazovima s javnom nabavom.

Najnoviji članci iz iste kategorije