Otvoren natječaj “Inovacije novoosnovanih MSP-ova II. faza”

Dugoočekivati i dugonajavljivani poziv na dostavu projektnih ideja „Inovacije novoosnovanih MSP-ova II. faza“ je otovoren, te se projekti šalju od 15. veljače 2019. do 29. lipnja 2020. godine.  Cilj je poticanje novoosnovanih MSP-ova za uspješno lansiranje proizvoda i usluga s potencijalom rasta i izvoza koji su novi na tržištu, s naglaskom na radikalne inovacije i znatno poboljšanje u komercijalizaciji proizvoda i usluga.

Unutar ovog poziva prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća osnovana najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave. Prijavitelji moraju djelovati samostalno, to jest partnerstvo na projektima nije dopušteno. Prihvatljive aktivnosti trebaju rezultirati lansiranjem proizvoda na tržište koje je novost za samo tržište. Aktivnosti su:

  • Prilagodba razvijenog proizvoda/usluge zahtjevima tržišta – provodi se samostalno ili na temelju ugovora za uslugu po komercijalnim uvjetima, a predstavlja prilagodbu (fine-tuning) proizvoda/usluge spremnog za tržište
  • Priprema lansiranja proizvoda/usluge 

 

Informacije o potpori

Potpora koja se dodjeljuje unutar ovog poziva je de minimis, a sveukupna alokacija po pozivu je 150 milijuna kn. Po pojedinom projektu će biti moguće financirati iznos između 150.000,00 do 1.400.000,00 kn.

Najviši intenzitet potpore koji se može dodijeliti iznosi 85%.

 

Informacije o provedbi

Trajanje projekta može biti maksimalno 18 mjeseci, te prihvatljivi prijavitelj može prijaviti samo jednu projektnu ideju koja mu može biti financirana.

 

PJR za sve zainteresirane izrađuje besplatno mišljenje o sukladnosti projektne ideje s natječajem. Sažetak možete pronaći na linku niže, kao i upitnik kojeg ispunjenog pošaljete na info@pjr.hr i uskoro dolazi Vaše besplatno mišljenje o sukladnosti.

Sažetak natječaja “Inovacije novoosnovanih MSP-ova II faza”

[wpfilebase tag=file id=91 tpl=simple /]

Upitnik

[wpfilebase tag=file id=92 tpl=simple /]

Najnoviji članci iz iste kategorije