Indikativni plan OPKK za 2019. godinu

Krajem 2018. je Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova objavilo indikativni plan poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za 2019. godinu. Godina donosi različite pozive, većinom za jedinice lokalne i regionalne samouprave, za MSP-ove su najavljena tri poziva, te jedan za područje istraživanja, razvoja i inovacija. Uz njih, 2019. donosi i poziv za fizičke osobe. Indikativni plan je verzija zadnjeg plana iz 2018. godine s promijenjenim datumima i svega par novih poziva.

Najzanimljiviji pozivi uključuju:

  • Prethodno najavljeni poziv „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ za poduzetnike prebačen je očekivano s 31.12.2018. na 29.3.2019.
  • Za male i srednje poduzetnike kreću novi pozivi: „Jačanje međusobne povezanosti MSP (Klasteri)“ (1.3.), „Integrator“ (29.3.), „Inovacije u S3 područjima“ (1.3.)
  • Za JLRS – „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacija (NGN) u NGN u bijelim područjima“ odgođen za 28.2.2019.
  • Za JLRS već 15.1. kreću „Izgradnja i opremanje postrojenja za biološku obradu odvojeno prikupljenog biootpada“ te za „Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada“
  • Za fizičke osobe „Energetska obnova obiteljskih kuća“ koji je najavljen za 28.6.

 

Za više informacija molimo javite se na info@pjr.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Najnoviji članci iz iste kategorije

Program izobrazbe u području javne nabave

Steknite certifikat u području javne nabave!

Program izobrazbe u području javne nabave obuhvaća pet dana i traje 50 nastavnih sati. Potvrda o odslušanom programu vrijedi 3 godine, kada je potrebno položiti ispit pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te steći certifikat u području javne nabave.

Pročitajte više »
Konferencija javna nabava

Koncept zelene javne nabave

Konferencija u Opatiji
Treća Međunarodna konferencija o javnoj nabavi održat će se u Opatiji će se od 20. do 21. svibnja 2021. godine. Organizator konferencije je Projekt jednako razvoj d.o.o.

Pročitajte više »