Investicijska studija izgradnje dječjeg vrtića „Švarča“, Karlovac

Cilj investicije je projektiranje, izgradnja i opremanje novog područnog dječjeg vrtića u Karlovcu, u naselju Švarča. Dječji vrtić kapaciteta 150 djece, osim dugoročnog povećanja vrtićkog kapaciteta na razini grada, osigurava i prostor za smještaj djece iz vrtićkih objekata u kojima su nužne rekonstrukcije.

Investicija je pokrenuta jer je analiza stanja objekata u gradskim vrtićima ukazala na loše stanje i prekapacitiranost objekata. Sukladno zaključcima provedene analize, donesena je odluka o rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih vrtićkih objekata.
Nakon dovršetka izgradnje i rekonstrukcije vrtića, Grad Karlovac imao bi vrtićke objekte koji zadovoljavaju visoke standarde energetske učinkovitosti, ali i objekata koji bi svojim kapacitetima zadovoljavali potrebe građana grada Karlovca i važeće pedagoške standarde.

Novi područni dječji vrtić u Karlovcu, u naselju Švarča sastoji se od pet vrtićkih i tri jasličke jedinice kapaciteta 150 djece te je izgrađen po principu ključ u ruke uz osiguranje komunalnih priključaka i pristupne prometnice.

Najnoviji članci iz iste kategorije