Donosimo pregled prilika iz EU fondova u 2023. godini

Poduzetništvo predstavlja važan čimbenik ekonomskog razvoja, stvaranja radnih mjesta i povećanja konkurentnosti. Međutim, pokretanje i razvoj poslovanja može biti izazovno, osobito za mala i srednja poduzeća (MSP) koja su često ograničena financijskim sredstvima. EU fondovi predstavljaju važan izvor financiranja za poduzetnike koji žele razvijati svoje poslovanje i poboljšati svoju konkurentnost na tržištu.

Zašto zatražiti EU sredstva?

Jedan od glavnih razloga zašto poduzetnici trebaju zatražiti sredstva iz EU fondova je njihova dostupnost. EU fondovi su dizajnirani kako bi pomogli razvoju poduzetništva i stvaranju radnih mjesta, te su stoga dostupni za poduzetnike u svim zemljama članicama EU-a.

Financiranje iz EU fondova pruža brojne prilike za rast poslovanja za poduzetnike i tvrtke. Postoji više različitih fondova i programa kojima se mogu ostvariti sredstva za razvoj poslovanja, stvaranje novih radnih mjesta i unapređenje konkurentnosti. Kako bi se koristilo ovim izvorima financiranja, poduzetnici i tvrtke trebaju biti upoznati s uvjetima i pravilima natječaja za dodjelu sredstava, te imati dobro pripremljen projektni prijedlog.
Korištenje sredstava iz EU fondova za podršku poslovanju je mogućnost za poduzetnike i tvrtke da se razviju i prošire te pritom poboljšaju svoju konkurentnost na tržištu te povećaju broj radnih mjesta u svojoj okolini.

Plan objave natječaja u 2023.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. i Integrirani teritorijalni program 2021. – 2027. objavilo je indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2023. godinu radi informiranja i pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.
Plan objave natječaja u 2023. godini možete pogledati ovdje. 

Što ako mi je potrebna pomoć?

PJR stručnjaci vas vode kroz cjelokupni postupak, od osmišljavanja, pripreme, prijave pa do provođenja projekata sufinanciranih sredstvima iz EU fondova. Obratite nam se s povjerenjem na info@pjr.hr 

 

Najnoviji članci iz iste kategorije