www.jam – Women wake up and work, get job after motivation

Agencija za razvoj Vukovarsko-Srijemske županije HRAST ovaj je projekt usmjerila na podizanje kapaciteta nezaposlenih žena koje su dugotrajno na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Vinkovci, kako bi se povećale šanse za njihovo zaposlenje i osnažilo ih se za povratak na tržište rada.

Cilj projekta je da se žene dodatno obrazuju, da im se povećaju kompetencije neophodne za zapošljavanje i samozapošljavanje te da ih se motivira na aktivnijetraženje posla.

Kako bi se iskoristili prirodni resursi županije tradicionalno okrenute poljoprivredi, ovim projektom planira se osnaživanje žena kojima će se omogućiti novo zanimanje u tom sektoru. Naime, planirano je osposobljavanje žena za rukovatelje sušarom za voće i povrće, za zanimanje voćar i orezivač,te prekvalifikacija za voćara i vinograda, kuhara i slastičara.

Radi održivosti rezultata projekta osniva se i udruga žena čija bi osnovna zadaća bila prezentacija i promoviranje stečenih znanja kroz pripremu i proizvodnju prerađevina od voća ponajprije džemova izrađenih u skladu s tradicijom tog kraja i sušenih proizvoda od voća koji su prepoznati kao nutricionistički trend u promociji zdravih proizvoda.

Najnoviji članci iz iste kategorije