Uvođenje modela virtualne radionice za dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom s ciljem povećanja njihove zapošljivosti

URIHO je proveo projekt sa ciljem otvaranja virtualne radionice za dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom kako bi se utjecalo na povećanje njihove zapošljivosti. U virtualnoj radionici simulirale su se stvarne radne situacije, čime se korisnicima omogućilo usavršavanje neophodnih znanja i vještina potrebnih za efikasno uključivanje u stvarnu radnu sredinu.

Također, simulirane su i uvježbane tzv. soft skills: timski rad, efikasno rješavanje problema, traženje alternativnih rješenja, komunikacijske vještine i sl. te korisnici stječu neophodno radno iskustvo. Predviđeno je i da virtualna radionica ima najsuvremeniju IT tehnologiju te se može informatički umrežavati, čime osposobljavanje dobiva na svrhovitosti, efikasnosti, ekonomičnosti, složenosti, sveobuhvatnosti i dinamici ciljanih aktivnosti.

Navedenim aktivnostima u URIHO–voj virtualnoj radionici poboljšavaju se profesionalne i osobne kompetencije dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom što bi trebalo utjecati na povećanje njihove zapošljivosti.

Najnoviji članci iz iste kategorije