Prilika za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova!

U najavi je natječaj za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Mehanizma za oporavak i otpornost.

Prema Eurostatu, u 2019. godini, udio djece u Hrvatskoj u dobi od treće godine do polaska u osnovnu školu iznosio je 79,4%, što je među najnižim udjelima u Europskoj uniji. Infrastrukturnim ulaganjima nastojat će se riješiti problem niske stope sudjelovanja djece predškolske dobi u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju i povećati kapaciteti za 22.500 upisnih mjesta.

Procijenjena alokacija za ovaj natječaj je 1.620.000.000 kn, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja će na temelju navedenih kriterija objaviti poziv gradovima i općinama za sudjelovanjem u realizaciji infrastrukturnih projekata na njihovom području.

Poziv će, prema trenutnim informacijama, biti otvoren 60 dana, a u nastavku donosimo neke od nužnih uvjeta i prihvatljive aktivnosti:

Nužni uvjeti

Izgradnja

  •  Prijavitelj posjeduje ili ima pravo korištenja zemljišta na kojem se provodi projekt
  • Postoji prostorno-planska dokumentacija koja omogućuje/treba omogućiti izgradnju ustanova za predškolski odgoj na zemljištu na kojem će se provoditi projekt
  • Za rekonstrukciju, dogradnju ili nadogradnju
  • dokaz vlasništva/prava građenja nekretnine

 

Prihvatljive aktivnosti

  1. Izgradnja i opremanje matičnog dječjeg vrtića
  2. Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića sa kuhinjom
  3. Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića bez kuhinje
  4. Dogradnja i opremanje postojećeg dječjeg vrtića Rekonstrukcija postojeće građevine druge namjene
  5. Adaptacija postojećih prostora ako se povećava kapacitet

Za više informacija o natječaju i nužnim uvjetima te pripremu projektnog prijedloga, javite se na info@pjr.hr ili ispunite kratku kontakt formu.

U slučaju da projekte razvijate sami, u okviru ovog i sličnih natječaja, PJR vas može povezati s partnerima u području digitalne transformacije i svim relevantnim uslugama. Ako ste zainteresirani za takav oblik suradnje, javite se na info@pjr.hr ili ispunite kontakt formu.

Najnoviji članci iz iste kategorije