PJR Educa ®

Kome je PJR Educa namijenjena?

Svima koji žele znati više o sustavu fondova – pojedincima, institucijama, ustanovama, organizacijama civilnog društva i tvrtkama koje sudjeluju u sustavu EU fondova kroz pripremu i provedbu razvojnih projekata ili pak onima koji to tek žele postići.

PJR Educa izlazi jednom mjesečno, a šaljemo ju na Vašu adresu elektroničke pošte.

Sve brojeve objavljujemo na našoj Internet stranici.

PJR EDUCA namijenjena je svima koji žele znati više o sustavu EU fondova, pojedincima i svim vrstama organizacija, koje već sudjeluju u sustavu EU fondova kroz pripremu i provedbu razvojnih projekata ili tek žele početi sudjelovati.

PJR EDUCA izlazi 9 puta godišnje i šaljemo ju na Vašu adresu elektroničke pošte, a sve teme objavljujemo na našoj Internet stranici.

PJR EDUCA rezultat je dugogodišnjeg iskustva, specijalizacije i znanja PJR tima u području sustava EU fondova, kao i stalnog praktičnog usavršavanja u temama europskih projekata. Ništa manje bitno, Educa je pokrenuta iz želje za prenošenjem tog znanja.

U 2011. godini započeli smo sa pisanjem i prenošenjem znanja i iskustva, a teme koje pokrivamo odnose se na cjelokupni sustav EU fondova, pripremu i provedbu projekata, prepoznavanje prilika u natječajima i razna druga probrana bitna područja.

PJR EDUCA nije obavijesni bilten koji ima za cilj informirati širu javnost, već niz edukativnih tekstova koji trebaju prenijeti specifična znanja i potaknuti usavršavanje u ovom području.

PJR Educa ® publikacije

PJR Educa®

PJR Educa®

PJR Educa®

5 tipičnih pogrešaka u provođenju javne nabave EU projekata

5 tipičnih pogrešaka u provođenju javne nabave EU projekata

1. PROPISIVANJE UVJETA SPOSOBNOSTI U SUPROTNOSTI S NAČELOM RAZMJERNOSTI Primjer: Uvjetovano je kako gospodarski subjekt mora u svakoj od prethodne tri godine imati prihode u iznosu minimalno pet puta većem od procijenjene vrijednosti nabave. 2. UVJETI I ZAHTJEVI KOJI...

read more
Europska teritorijalna suradnja

Europska teritorijalna suradnja

Europska teritorijalna suradnja instrument je kohezijske politike namijenjen rješavanju problema koji nadilaze državne granice te zahtijevaju zajedničko rješenje država. Kao drugi cilj kohezijske politike za programsko razdoblje 2014.-2020., ovaj instrument odnosi se...

read more
Što trebate napraviti kada započinjete bilo koji projekt?

Što trebate napraviti kada započinjete bilo koji projekt?

Kako navodi International Project Management Association u priručniku Temeljne individualne kompetencije za upravljanje projektima (2018.), današnji projekti provode se u kompleksnom okruženju koje uključuje specifičnosti određenih djelatnosti, kulturu, jezik,...

read more