Održana završna konferencija projekta Povećanja energetske učinkovitosti i pristupačnosti za osobe s invaliditetom edukacijsko-rehabilitacijskog kampa za slijepe u Premanturi

Dana 21. svibnja 2021. održana je završna konferencija projekta Povećanje energetske učinkovitosti i pristupačnosti za osobe s invaliditetom uporabive građevine – poslovna zgrada „ERKS“, u cilju produljenja sezone i osiguranja kvalitetnijeg smještaja. Edukacijsko-rehabilitacijski kamp za slijepe „ERKS“ smješten je u Premanturi u blizini najjužnije točke poluotoka Istra – rt Kamenjak. U vlasništvu Hrvatskog saveza slijepih i pod upravom Tiflotehne, kamp osigurava bezbrižno ljetovanje i odmor za osobe s oštećenjem vida, članove njihovih obitelji i videće pratitelje.

Projekt povećanja energetske učinkovitosti i pristupačnosti za osobe s invaliditetom objekta „ERKS“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednosti projekta je 5.145.218,54 HRK, pri čemu bespovratna sredstava iznose 3.426.974,88 HRK.

Projekt se u 24 mjeseca provodio kroz tri cjeline, građevinsko-obrtničke mjere, elektrotehničke mjere i strojarske mjere, gdje se energetski obnovila toplinska ovojnica zgrade, modernizirala unutarnja i vanjska rasvjeta, ugradili su se solarni toplinski kolektori te se modernizirao sustav grijanja i hlađenja, a u ovom hvalevrijednom projektu sudjelovao je i PJR! 

Voditelj projekta Petar Glavaš u javnom obraćanju izjavio je da je „velika pažnja posvećena ekološkoj održivosti te će se provedbom predviđenih mjera smanjiti emisija CO2 za 6,03 t godišnje te se ostvariti ušteda energije od 39%. Također, u objektu su postavljene taktilne staze, taktilni prikazi evakuacijskih planova i taktilni tlocrtni prikazi u sobama.“

Najnoviji članci iz iste kategorije