Za razvoj i verifikaciju novog edukacijskog program kojim bi se poboljšale kompetencije i vještine malih poduzetnika neophodne za pokretanje i vođenje tvrtke, RRIF učilište za poduzetništvo, dobilo je na natječaju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 169.163,54 EUR.

EU projekt LOKOMOTIVE vođen je idejom, RRIF učilišta za poduzetništvo i partnera osječke ustanove Excel Educa, o stvaranju nove generacije mladih ljudi koji će u svojim zajednicama postati lokomotive razvoja poduzetništva i gospodarstva. Kroz 12 mjeseci planirano je da partneri razviju, a potom i verificiraju novi edukacijski program „Pokretanje malih poduzeća˝  s ciljem poboljšanja kompetencija i vještina malih poduzetnika neophodnih za pokretanje i vođenje tvrtke.

56 polaznika (budući poduzetnici i mladi vlasnici tvrtki) izabrano je za sudjelovanje u programu (28 polaznika iz Osječko-baranjske i susjednih županija i 28 polaznika iz Zagrebačke i susjednih županija), gdje su kroz 152 nastavna sata u okviru 10 modula učiti o poduzetništvu, uspostavi tvrtke, poslovnom planu, marketingu, prodaji, porezima, računovodstvu, financijskim izvještajima i upravljanju te poslovnom odlučivanju.

Partneri u obrazovanju podnijeli su projektni prijedlog na natječaj „Regionalne mreže lokalnih obrazovnih institucija za razvoj i verifikaciju novog programa „Pokretanje malih poduzeća˝ te dobili sredstva u vrijednosti neznatno manjoj od  200 000 eura.

Razvoj projektne ideje bio je ponukan vremenom recesije i sve slabije poduzetničke aktivnosti, uz promatranje stalnih promjena koje nas očekuju ulaskom u Europsku uniju. Jačanje  poduzetničkih aktivnosti i veće povjerenje u vlastite sposobnosti  mladih poduzetnika vidjeli su kao imperativ i prepoznali potrebu za osmišljavanjem programa koji ce specifično biti usmjeren na mlade poduzetnike i one koji to žele postati.

Najnoviji članci iz iste kategorije