Lokomotive

Projektom se želi pokrenuti novi program „Pokretanje malih poduzeća“ kojim se jačaju poduzetničke aktivnosti i razvija povjerenje u vlastite sposobnosti mladih poduzetnika i onih koji to žele postati.

EU projekt LOKOMOTIVE vođen je idejom, RRIF učilišta za poduzetništvo i partnera osječke ustanove Excel Educa,  o stvaranju nove generacije mladih ljudi koji će u svojim zajednicama postati lokomotive razvoja poduzetništva i gospodarstva. Kroz 12 mjeseci planirano je da partneri razviju, a potom i verificiraju novi edukacijski program „Pokretanje malih poduzeća˝  s ciljem poboljšanja kompetencija i vještina malih poduzetnika neophodnih za pokretanje i vođenje tvrtke.

56 polaznika (budući poduzetnici i mladi vlasnici tvrtki) izabrano je za sudjelovanje u programu (28 polaznika iz Osječko-baranjske i susjednih županija i 28 polaznika iz Zagrebačke i susjednih županija), gdje su kroz 152 nastavna sata u okviru 10 modula učiti o poduzetništvu, uspostavi tvrtke, poslovnom planu, marketingu, prodaji, porezima, računovodstvu, financijskim izvještajima i upravljanju te poslovnom odlučivanju.

Partneri u obrazovanju podnijeli su projektni prijedlog na natječaj „Regionalne mreže lokalnih obrazovnih institucija za razvoj i verifikaciju novog programa „Pokretanje malih poduzeća˝ te dobili sredstva u vrijednosti neznatno manjoj od 200 000 eura.

Razvoj projektne ideje bio je ponukan vremenom recesije i sve slabije poduzetničke aktivnosti, uz promatranje stalnih promjena koje nas očekuju ulaskom u Europsku uniju. Jačanje poduzetničkih aktivnosti i veće povjerenje u vlastite sposobnosti mladih poduzetnika vidjeli su kao imperativ i prepoznali potrebu za osmišljavanjem programa koji ce specifično biti usmjeren na mlade poduzetnike i one koji to žele postati.

Najnoviji članci iz iste kategorije