Radionice za grant shemu Fond za ulaganje u znanost i inovacije

U okviru IPA IIIc programa, a u organizaciji MZOŠ-a, PJR je u suradnji s voditeljem konzorcija Hulla Co. & Human Dynamics iz Austrije održao dvije jednodnevne radionice za uspješne prijavitelje, dobitnike bespovratnih sredstava programa u okviru grant  sheme Fond za ulaganje u znanost i inovacije.

Grant  shema Fond za ulaganje u znanost i inovaciju po prvi puta je omogućila financiranje projekata iz područja transfera tehnologija i bila je namijenjena znanstvenim institucijama i institucijama visokog obrazovanja.

Radionice su korisnicima pružile podršku u procesu javne nabave koju su obvezni poštovati tijekom provedbe svojih ugovora. Specifično, pokrivene su teme: proces javne nabave, izrada plana nabave, izrada natječajne dokumentacije, objava natječaja, rad odbora za ocjenjivanje ponuda, priprema ugovorne dokumentacije i provedba podugovora, izrada upravljačke strategije upravljanja projektom, vještine voditelja projekta, studije slučaja iz provedbe projekata i druge.
Kao i u okviru IPA IV programa, radionice su za osnovni cilj imale poboljšanje kvalitete provedbe kroz upoznavanje korisnika s najboljim praksama i pravilima provedbe grant  ugovora kako bi utjecali na što veću apsorpciju dodijeljenih sredstava.

Također, u sklopu istog projekta, PJR je održao radionice za institucije visokog obrazovanja i znanstvene institucije kao potencijalne prijavitelje za drugi krug grant  sheme Fond za ulaganje u znanost i inovacije. Četiri dvodnevne regionalne radionice (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split) imale su za cilj informirati polaznike o uvjetima natječaja i osposobiti polaznike za prijavu projekata na istoimeni natječaj. Pokrivene teme uključivale su predstavljanje natječaja Fond za ulaganje u znanost i inovacije, principe projektnog ciklusa EU, pristup logičke matrice, obrazac za prijavu projektnog prijedloga, uvod u uvjete ugovora odnosno provedbu projekata.
Radionicama su prisustvovali predstavnici svih relevantnih fakulteta i hrvatskih sveučilišta potencijalnih prijavitelja, kao i javnog znanstvenog miljea.

Najnoviji članci iz iste kategorije