Iz EU stiže potpora za ulaganje u izgradnju i opremanje!

Iz EU stiže ukupno 1,9 mlijardi kuna namijenjenih bržoj i boljoj prilagodbi gospodarstva ekološkim zahtjevima kako bi se kroz ulaganja u zelenu tranziciju i stvaranje zelenih vještina utjecalo na povećanu učinkovitost proizvodnje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta. U praksi to znači da će bespovratna sredstva moći ostvariti poduzeća iz energetski intenzivnih industrija ako dokažu da planiraju ulagati u promicanje kružnog gospodarstva uvođenjem resursne učinovitosti u proizvodni ciklus i životni vijek proizvoda.

Ako ste mali i srednji poduzetnik, na raspolaganju vam je do 7,5 mlijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Za srednje kapitalizirana poduzeća taj iznos penje se do vrtoglavih 35 mlijuna kuna. Potrebno je samo na vrijeme pripremiti natječajnu dokumentaciju.
Maksimalna moguća razine potpore EU potpore u postotku ukupnog troška ulaganja (tzv. intenziteti potpore) bit će sukladna GBER-u i važećoj karti regionalnih potpora, a intenziteti potpore kreću se od 20% – 50% prihvatljivih troškova, ovisno o vrsti potpore, veličini poduzeća i lokaciji ulaganja.

Saznajte više o prihvatljivim aktivnostima I kako se prijaviti

Fill out my online form.