Fond za ulaganje u znanost i inovacije – Ref: EuropeAid/127709/D/SER/HR

U suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i uredom BICRO, ovaj projekt iz programa IPA IIIC – Regionalna konkurentnost daje podršku potencijalnim prijaviteljima na natječaj Fond za ulaganje u znanost i inovacije. Natječaj za bespovratna sredstva namijenjen je povećanju kapaciteta sveučilišta, fakulteta i javnih istraživačkih institucija.

PJR je sudjelovao u izradi materijala i provedbi niza regionalnih dvodnevnih radionica o upravljanju projektnim ciklusom i načinu izrade projektnih prijedloga. Održani su također i višesatni individualni sastanci s potencijalnim prijaviteljima (tzv. projektne klinike) u cilju pružanja pomoći pri pripremi projektnih prijedloga i povećanju njegove kvalitete, tj. mogućnosti za uspjeh projekta.

Natječaj za dodjelu bespovratne pomoći iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije objavljuje Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU) u nekoliko rokova. Korisnicima koji su bili uspješni na prvom roku natječaja, PJR je, u suradnji s ostalim stručnjacima na projektu, pripremio i održao dvije radionice o provedbi ugovora o bespovratnim sredstvima. Tema prve radionice bila je javna nabava, tzv. sekundarna nabava usluga, opreme i radova, dok se druga odnosila na vještine potrebne za upravljanje projektima.

Više o projektu: http://www.siif-croatia.com/hr/

Najnoviji članci iz iste kategorije