Do 3 milijuna eura po projektu za razvoj novih proizvoda i usluga

Raspisan je natječaj “Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije” (SPIN).

Natječaj je otvoren do 5.6.2024. – ako odmah krenete, stignete pripremiti projektni prijedlog. 

Iskoristite dostupna sredstva!

U ovom roku je 100 milijuna eura na raspolaganju, od ukupno 300 milijuna dostupne alokacije, što ovaj natječaj čini jednim od važnijih natječaja za poduzetnike u ovom razdoblju.  

Ukoliko se želite informirati o natječaju, poslušajte kratki webinar i postavite nam pitanja. Webinar će se održati 15.4.2024. od 13h do 14h, prijavite se na sljedećoj poveznici:

Ovaj natječaj je vrlo važan za poduzetnike. Zašto?

Prije svega svaki projekt može dobiti od pola do 3 milijuna eura. Da bi se prijavio, prijavitelj treba imati 2 lokalna partnera poduzetnika. 

Ključna tema projekata je razvoj novih ili unapređenje postojećih proizvoda ili usluga, pomaže da su originalni ili inovativni ili društveno korisni, a mogu se financirati plaće, amortizacija opreme, vanjske usluge, potrošni materijal itd., sa stopom od 50% do 80% EU financiranja, čak i do 3 godine trajanja razvojnog ciklusa. 

Sektori u kojima se mogu prijaviti novi proizvodi i usluge su brojni, npr: poljoprivreda i proizvodnja hrane, industrija i tehnologija, turizam, medicina, IT, uslužni sektor, itd. 

Natječaj je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja, skraćenica je SPIN, a puni naziv mu je: Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije. 

Ukoliko želite dobiti sažetak ovog natječaja, imate bilo kakva pitanja, ili želite porazgovarati 1 na 1 o vašoj ideji za ovaj natječaj, kontaktirajte nas na info@pjr.hr 

Najnoviji članci iz iste kategorije