Djelatnik na odobalnoj instalaciji

Projekt Pomorskog Učilišta Nautički Centar, ustanova za obrazovanje odraslih, dobio je 199.739,18 EUR za osposobljavanje nezaposlenih osoba u svrhu postizanja njihove zapošljivosti na od-obalnim objektima (platformama), bušećim brodovima i brodovima općenito te jahtama.

Pomorska učilišta Nautički centar Zagreb i Kvarner, ustanove za obrazovanje odraslih, iz sredstava programa IPA IV (Razvoj ljudskih potencijala) provodili su razvojni projekt čije su ciljne skupine bile, osobe s tehničkim zanimanjima srednjih strukovnih škola koji svoje mogućnosti na tržištu mogu dodatno pospješiti osposobljavanjem za rad na brodovima i odobalnim instalacijama. Naglasak je bio na osobama koje su nezaposlene.
U tom smislu tokom 2011. godine planirana je izrada programa obrazovanja i u istome (za korisnike besplatno) obrazovanje 40 osoba u Zagrebu i Rijeci.

U programu su je planirana priprema modula poput osnovne sigurnosti na moru, borba protiv požara, osnovne tehnike preživljavanja, prva pomoć itd.Osim izrade i provedbe ovog verificiranog programa obrazovanja, ustanove su namjeravale se primaknuti korak bliže prema postajanju centra izvrsnosti obrazovanja u pomorskim zanimanja uspostavljanjem i opremanjem vrhunskog poligona za održavanje vježbi i simulacija opasnih situacija na platformama i slično.
Ustanove su također promovirale pomorska zanimanja i mogućnosti koje se nude u ovim poslovima, a koje možda nisu tako vidljive mladim osobama tehničke struke u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Najnoviji članci iz iste kategorije