Reference

EDUKACIJE

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. – Održavanje informativnih radionica za projekt “Poduzetničko informiranje i umrežavanje”

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. nositelj je projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ koji se financira iz natječaja Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Ovaj projekt omogućava lakši pristup informacijama o znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja, te pridonosi jačanju poduzetničkih potpornih institucija kako bi se doprinijelo stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva u Vukovarsko srijemskoj

županiji.

U sklopu projekta održane su tri radionice: „Što će poduzetnici i tijela javne vlasti moći financirati s 24 milijarde eura EU fondova u razdoblju 2021.-2027.“, zatim „Financijski instrumenti, računovodstvo i revizija u EU projektima“, te „Kako se tvrtke mogu javiti na pozive javne nabave“.

Svrha informativnih radionica je poticanje boljeg informiranja poduzetnika na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Hrvatske vode – Edukacija voditelja projekata i djelatnika korisnika u području upravljanja projektima

U sklopu Ugovora o konzultantskim uslugama poboljšanja i unaprjeđenja sustava za upravljanje  EU projektima Hrvatskih voda kao PT2, GRUPA 1: Edukacija voditelja projekata i djelatnika korisnika u području upravljanja projektima organizirano je 39 seminara u 4 različita grada (Zagreb, Rijeka, Osijek, Split).

Seminari su organizirani kroz 8 programa edukacija, sljedećih naslova:

  1. Životni ciklus projekta
  2. Građevinska regulativa
  3. Voditelj projekta – obveze, ovlaštenja i odgovornosti
  4. Prezentacijom kompetencija voditelja projekta kroz situacijske zadatke cilj je programa bio omogućiti polaznicima usvajanje znanja potrebnih za uspjeh projekata te ostvarivanje zadovoljstva projektnih timova.  
  5. Planiranje i kontrola troškova
  6. Međunarodni standardi upravljanja projektima
  7. Cjeloživotni troškovi projekta
  8. Ugovori o radovima prema modelu FIDIC
  9. Rizici u projektu

Svaki je seminar trajao 8 školskih sati. Format edukacije bila je interaktivna radionica s prezentacijom, praktičnim primjerima/vježbama i raspravom.

Seminari su organizirani kroz 8 programa edukacija, sljedećih naslova:

  • Životni ciklus projekta
  • Građevinska regulativa
  • Voditelj projekta – obveze, ovlaštenja i odgovornosti
  • Planiranje i kontrola troškova
  • Međunarodni standardi upravljanja projektima
  • Cjeloživotni troškovi projekta
  • Ugovori o radovima prema modelu FIDIC
  • Rizici u projektu.

Fakultet političkih znanosti: Upravljanje projektima EU – planiranje, programiranje i evaluacija

U okviru poslijediplomskog specijalističkog studija „Prilagodna Europskoj uniji: Upravljanje projektima i korištenje fondova i programa EU“, PJR je održao kolegij  „Upravljanje projektima EU – planiranje, programiranje i evaluacija“. Kolegij ima za cilj podići kapacitete polaznika u području razumijevanja načina funkcioniranja sustava EU fondova, projektnog ciklusa te načina izrade, ocjenjivanja i provedbe projekata.