Novo programsko razdoblje koje donosi velike mogućnosti za Hrvatsku je pred nama, a procesi za pripremu vrlo kratki. Pred novom Ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU, Natašom Tramišak, veliki su izazovi koji obuhvaćaju definiranje smjera operativnih programa, Nacionalne razvojne strategije 2030. i velikih strateških projekata.

S velikim zadovoljstvom možemo najaviti da će ministrica održati uvodni govor na konferenciji „Strateške pripreme razvojnih programa i projekata za financiranje ESI fondovima u novom programskom razdoblju 2021. – 2027.“  i nadamo se zanimljivim informacijama o ovoj, više nego aktualnoj temi.

Svoja će iskustva i preporuke sa sudionicima podijeliti domaći stručnjaci, ali i predstavnici relevantnih institucija iz Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske. Govorit će se o naučenim lekcijama iz provedbe EU programa i napretku u pripremama za 2021-2027 Bugarske, o ključnim dilemama u vezi stvaranja institucionalne strukture za provedbu programa Mađarske, o tome kako je Slovenija učinila kohezijsku politiku pametnijom u praksi, o ulozi španjolskih regionalnih razvojnih agencija u provedbi ESI fondova kao i procesu gospodarskog razvoja kroz pametnu specijalizaciju u Sjevernoistočnoj regiji Rumunjske. Također, bit će tu i domaći stručnjaci iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.