U najavi je Poziv „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“

*Popunite formu niže i saznajte možete li se prijaviti!

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.140.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 500.000,00 HRK, dok je najviši iznos potpore 7.500.000,00 HRK. Poziv u najavi namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima registriranima u sektoru C Prerađivačka industrija  (NKD 2007).

Svrha Poziva

Predmet Poziva je podrškom ulaganjima poduzeća u zelene i/ili digitalne tehnologije ojačati konkurentnost i potaknuti rast MSP-ova kako bi povećali njihovu sposobnost da odgovore na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa. Svrha Poziva je jačanje konkurentnosti poduzeća (MSP-ova) na domaćem i svjetskim tržištima i priprema zelenog, digitalnog i otpornog oporavka gospodarstva kroz poticanje energetski učinkovite i/ili tehnološki napredne proizvodnje te inovativnih poslovnih modela u svrhu razvoja novih kompetencija, povećanja proizvodnje, povećanja izvoza i očuvanja postojećih te poticanja  stvaranja novih radnih mjesta.

Prihvatljive aktivnosti 

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovoga Poziva uključuju:

  • Ulaganja u materijalnu i/ili nematerijalnu imovinu
  • Unapređenje i inoviranje procesa i organizacije poslovanja
  • Savjetodavne usluge koje pružaju vanjski konzultanti
  • Usavršavanje djelatnika
  • Priprema dokumentacije projektnog prijedloga i ostale potrebne projektno-tehničke dokumentacije
  • Implementacija energetski učinkovitog grijanja i hlađenja
  • Aktivnosti vidljivosti projekta.

 

PJR izrađuje stručno mišljenje o prihvatljivosti vaše projektne ideje sukladno pozivu,  čime procjenjuje koliko bodova projekt može ostvariti. Mišljenje o sukladnosti projekta s pozivom je besplatno. Važno je samo krenuti na vrijeme. Molimo da nam se javite na info@pjr.hr ili ispunite kratku kontakt formu i javit ćemo Vam se u najkraćem roku.