Otvoren je poziv za male i srednje poduzetnike ukupne vrijednosti 1,14 milijarde kuna

Ukupno 1,14 milijardi kuna bespovratnih sredstava je na raspolaganju u ovom Pozivu za ulaganje u opremu, strojeve i / ili infrastrukturu, digitalizaciju i usavršavanja radnika poduzećima u sektoru C prerađivačke industrije. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 500.000,00 HRK, dok je najviši iznos potpore 7.500.000,00 HRK. Rok za prijave je 31. svibnja, 2021.

Ključni uvjeti prihvatljivosti:

  • registrirani ste u sektoru C (Prerađivačka industrija) te se projektne aktivnosti odvijaju u predmetnom sektoru
  • imate pozitivan EBITDA-u u 2019. godini ili 2020. godini (Prijavitelji sami biraju referentnu godinu i dostavljaju GFI odnosno Obrazac DOH za odabranu godinu)
  • minimalni udio kapitala i rezervi u pasivi iznosi 10% prema godišnjem financijskom izvješću za odabranu referentnu godinu
  • imate najmanje jednog zaposlenog temeljem sati rada u odabranoj referentnoj godini

Najznačajniji dio projekta odnosi se na troškove ulaganja u nove strojeve, opremu, te infrastrukturno ulaganje kroz regionalnu potporu koja za mikro i male poduzetnike iznosi 45%, a za srednje poduzetnike 35%. Ostali troškovi projekta (trošak pripreme projektne dokumentacije, savjetodavne usluge pisanja projektne prijave, usavršavanja i slično) financirani su do 75% potpore. Stoga vaša ukupna investicija treba otprilike iznositi između 1,2 milijuna i 15 milijuna kuna.

Ukoliko planirate prijaviti ulaganje u infrastrukturu, naglašavamo kako je potrebno provjeriti potrebna rješenja i dozvole te da žurno počnete poduzimati korake za ishođenje građevinske dozvole pošto je isto jedan od važnih preduvjeta prolaska projekta, te je rok za dostavu pravomoćne građevinske dozvole 1.8.2021.

 
PJR Vam nudi mogućnost besplatnog savjetovanja!

Ukoliko prijavljujete projektni prijedlog u okviru Poziva „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“, obratite nam se za besplatni profesionalni savjet stručnjaka na temu budžetiranja usluga savjetovanja u upravljanju projektom i javnim nabavama, digitalizaciji poduzeća, promidžbi i vidljivosti te reviziji.

Zatražite besplatan savjet na info@pjr.hr.