Opća bolnica Gospić – Uspostava i poboljšanje uvjeta dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Gospić

Cilj projekta je poboljšanje isplativosti i pristupa liječenja u dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji, te smanjenje broja liječenih pacijenata u stacionarnom dijelu bolnice uz istovremeno povećanje broja pacijenata u dnevnoj bolnici.

Predmet projekta je rekonstrukcija i uređenje (adaptacija) postojećih prostorija kirurškog odjela – operacijski blok i dogradnja objekta za dnevnu bolnicu u sklopu Opće bolnice Gospić. U sklopu rekonstrukcije i uređenjem postojećih prostorija kirurškog odjela obuhvaćena je izgradnja tri operacijske sale o kojih je jedna operacijska sala u cijelosti izgrađena i opremljena pripadajućom opremom i pripremljena za stavljanje u funkciju. Uz to izvršena je i adaptacija prostora za pripremu pacijenata za operacijske zahvate, prekrevetavanje i ostali sadržaji. Također je izvršena i rekonstrukcija prostora i prostorija za pripremu medicinskog osoblja (sanitarni čvorovi, svlačionice i ostalo).

Dnevna bolnica obuhvaća prostorije za djecu i odrasle kapaciteta 15 kreveta sa pripadajućom opremom. Rekonstruirani operacijski blok i dnevna bolnica su opremljeni potpuno novom opremom čime su stvoreni kvalitetniji uvjeti za liječenje i rad u pružanje zdravstvene skrbi u bolnici.

Najnoviji članci iz iste kategorije