Poziv Izgradnja i opremanje

Najava poziva teškog 200 milijuna EUR za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje

Ove se godine očekuje poziv namijenjen poduzetnicima za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje, u ukupnoj vrijednosti 200 milijuna eura.

Poziv iz 2018. godine

Prošli poziv „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a“ iz 2018. omogućio je dodjelu bespovratnih sredstava hrvatskim poduzetnicima u minimalnom iznosu od 500.000,00 kuna do čak 15 milijuna kuna po projektnom prijedlogu za financiranje aktivnosti izgradnje i/ili opremanja.

Najniža vrijednost potpore po projektnom prijedlogu iznosila je minimalno 500.000,00 kuna, a maksimalno 15.000.000,00 kuna. Intenzitet potpore ovisio je o veličini poduzeća i kategoriji aktivnosti pa je, primjerice, regionalna potpora iznosila 45% za mikro i mala poduzeća te 35% za srednja.

Prihvatljivi troškovi 

Prihvatljivi troškovi uključivali su građenje ili rekonstrukciju, odnosno preuređenje i modernizaciju poslovnih objekata, nabavu novih strojeva, opreme, alata, radnih vozila te nabavu hardvera i softvera.

Besplatna procjena Vaše projektne ideje

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na info@pjr.hr ili zatražite besplatnu procjenu potencijala Vaše projektne ideje popunjavanjem forme u nastavku: