Savjetovanje u javnoj nabavi

Javna nabava je dio svakog EU projekta – pri potpisivanju Ugovora o bespovratnim sredstvima prilikom nabave usluga, robe ili izvođenja radova financiranih iz projekta moraju se poštovati načela javne nabave. U svom dugogodišnjem iskustvu imamo više od 450 postupaka javne nabave te smo pokrenuli portal www.javnanabava.info na kojem objavljujemo stručne članke i pratimo najvažnija rješenja DKOM-a.

SAVJETOVANJE U JAVNOJ NABAVI

Svaki uspješni predlagatelj projekta koji potpiše ugovor o financiranju projekta bespovratnim sredstvima iz EU fondova prilikom nabave usluga, robe ili izvođenju radova financiranih iz proračuna projekta mora poštovati načela javne nabave i procedure propisane za provedbu javne nabave. Upravo nerazumijevanje i nesnalaženje u postupcima javne nabave najznačajniji problem i jedan od najčešćih razloga neprihvatljivosti troškova projekta. Javna nabava predstavlja velik rizik za povrat sredstava iz fondova zbog velikih iznosa ugovora, kao i velikog udjela u ukupnim sredstvima projekta te mogućnosti da se nepravilnost utvrdi u bilo kojem trenutku u provedbi, prilikom odobrenja konačnog izvještaja, u razdoblju nakon završetka provedbe projekta.PJR nudi uslugu savjetovanja u javnoj nabava.

Čime se sve trudimo da Vam besplatno pomognemo u razumijevanju javne nabave u Hrvatskoj? ZNATE LI ŠTO NAS ČEKA U JAVNOJ NABAVI? Rezultati istraživanja o samoprocjeni spremnosti dionika javne nabave za nova pravila u javnoj nabavi. Ispitivali smo: Poznavanje pravnog okvira novih direktiva Poznavanje odredbi vezanih uz primjenu kriterija ekonomski najpovoljnije ponude Poznavanje mogućnosti primjene zelene, socijalne, inovativne i održive nabava.

Stručnjaci pišu o javnoj nabavi u praksi, zanimljivo i ponuditeljima i naručiteljima.