PrintFriendlyPrintEmailFacebookTwitterLinkedIn

Datum/Vrijeme
27.02.2019
10:00 - 14:00

Lokacija
Projekt jednako razvoj d.o.o.

Kategorija


Sažetak programa

PJR KLUB je mjesto za stručno usavršavanje i (polu)dnevni susret članova PJR KLUB-a: klijenata PJR-a i polaznika PJR seminara.

 

Članovi KLUB-a većinom su iskusni korisnici EU sredstava ili su s ciljem da to postanu već krenuli u tom smjeru, kao i osobe na neki način uključene u postupke javne nabave.

 

Iz programa seminara: 

 • Prikaz korištenja natjecateljskog dijaloga sukladno čl. 94. ZJN 2016 (što su inovativna rješenja i koja je razlika u odnosu na prilagodbe lako dostupnih rješenja)
 • Kako sačuvati povjerljivost a naći učinkovito rješenje – iako je obaveza naručitelja osigurati jednako postupanje prema svim sudionicima gdje naručitelj posebice ne smije davati informacije na diskriminirajući način

 

Trajanje programa je 4 sata.

Zašto pohađati edukaciju

U nastavku su razlozi za pohađanje edukacije:

 

 • Problemi korisnika EU fondova često su slični, a (pokušaji) rješenja već negdje postoje
 • (Tuđe) iskustvo najbolja je škola, u ovom slučaju besplatna
 • Na PJR KLUB-u uvijek se obrađuju intrigantne i aktualne teme koje odabiremo na temelju prijedloga članova i stručnjaka
 • U izravnoj komunikaciji, dinamičnoj raspravi i opuštenoj atmosferi jednostavno nastaju nove poslovne suradnje
 • Tim stručnjaka koji je proveo preko 450 nabava te je sudjelovao na izradi Priručnika za primjenu kriterija ekonomski najpovoljnije ponude

 

Ova edukacija omogućuje Vam da, uz kratak teoretski okvir, kroz mnogo diskusije razmijenite saznanja i iskustva u području Zakona o javnoj nabavi (NN 120/2016) a posebice natjecateljskog dijaloga.

Ciljne skupine edukacije

Ciljne skupine PJR KLUB-a su osobe uključene ili zainteresirane za teme EU fondova / projekata i teme javne nabave.

PJR KLUB je namijenjen je:

 • svima koji su svoje projekte prijavili ili ih tek planiraju prijaviti na EU natječaje te svakako onima koji ih već provode.
 • svim savjetnicima i stručnjacima za javnu nabavu, teme su pripremljene tako da budu od interesa i naručiteljima i ponuditeljima.

Pogodnosti za polaznike PJR edukacija

TRAJNI POPUSTI: Kako svi polaznici edukacija postaju klijenti PJR-a, ukoliko po prvi put pohađate PJR edukaciju na ovom KLUB-u, dobivate redovni popust od 20% za svako sljedeće pohađanje naših programa.

KOMBINACIJA EDUKACIJE I SASTANKA: S obzirom da se edukacije većinom održavaju u edukacijskoj dvorani PJR-a, dolazak na edukaciju može se kombinirati s individualnim razgovorom s PJR stručnjacima, primjerice:

 • s intervjuom temeljem kojega radimo besplatne procjene potencijala pojedine organizacije za EU fondove ili savjetovanjem oko sukladnosti pojedine ideje s natječajem za EU sredstva
 • sa savjetovanjem oko potreba za sastavljanjem in-house programa usavršavanja u javnoj nabavi temeljem točnih potreba organizacije i savjetovanja u području osiguravanja kvalitete u provođenju postupaka javne nabave te postupanju sa žalbama.

Dnevni raspored

10:00-11:30

 • Korištenje natjecateljskog dijaloga
 • Iz Zakona o javnoj nabavi 2016
 • Primjer iz prakse EU država članica
 • Primjer iz oskudne prakse RH

11:30-12:00

Pauza za kavu

12:00-13:30

Panel rasprava: Primjenjivost natjecateljskog dijaloga u RH

 • Problematika primjene – glavne prepreke i prednosti
 • Natjecateljski dijalog s aspekta naručitelja i ponuditelja

13:30-14:00

Rasprava i neformalna razmjena iskustava uz zakusku s ciljem povezivanja i umrežavanja

Profili trenera

Ines Gruica Devčić

Ines Gruica Devčić

direktorica za eu fondove i javnu nabavu

Osnovnu izobrazbu stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, zvanjem profesora engleskog jezika i književnosti, profesora informatologije te diplomiranog muzeologa. Magisterij je stekla na University of Sussex, Brighton u području suvremenih europskih znanosti, certificirani je miritelj. Trenutno pohađa MBA studij e-Leadership na VŠ Algebra. U sustavu EU fondova je od 2004. godine kada je započela konzultantsko iskustvo na CARDS projektu kao podrška izgradnji kapaciteta jedinica za upravljanje projektima županije i izradi prvih uputa za prijavitelje EU projekata. Radom u SAFU 2006-2011 stekla je iskustvo kroz pripremu i provedbu CARDS, Phare i IPA projekata, izradom internih procedura, te suradnjom s revizorima EK. Bila je voditeljica Odjela, a onda i direktorica Sektora za pripremu i provedbu projekata, nadležna za rad više od 50 voditelja projekata cijelog portfelja SAFU-a. Radila je na velikim projektima razvoja u energetici, okolišu i prometu, a specifično iskustvo ima u provedbi velikih postupaka javne nabave u EU projektima. Detaljno poznaje sustav EU pretpristupnih i strukturnih fondova, te je nekoliko puta prošla sve faze pripreme programa i projekata. U PJR-u se bavi strateškim poslovnim razvojem tvrtke, osiguranjem kvalitete, upravlja portfeljem od stotinjak projekata koje PJR savjetuje u apliciranju, upravljanju i javnim nabavama. Stručnjakinja je za sustav EU fondova, tumači pravila provedbe, provodi postupke javne nabave. Provela je nekoliko istraživanja u području EU fondova i javne nabave, koautor je ENP priručnika, nekoliko priručnika za korisnike EU fondova, te niza članaka. Dugogodišnji je predavač u području strukturnih fondova, provedbi EU projekata i javnoj nabavi.

Prijave za edukaciju

Ova je edukacija BESPLATNA za sve klijente PJR-a i polaznike prethodnih PJR edukacija, do dvije osobe iz iste organizacije.

Za one koji nisu pohađali u PJR-u ni jednu edukaciju niti su klijent ostalih usluga PJR-a, CIJENA KOTIZACIJE je 400,00 kn + PDV.

ROK PRIJAVE ZA EDUKACIJU: 2 radna dana prije termina održavanja edukacije

POSTUPAK PRIJAVE:

 1. Popunite Online prijavu ispod i kliknite “Pošalji prijavu”
 2. Na naznačenu kontakt email adresu automatski se šalje:
 3. a) potvrda polazničkog/ih mjesta, ako ste član PJR KLUB-a, i time je postupak za Vas gotov.
 4. b) ponuda za plaćanje u roku od 24 sata od prijave, ako niste klijent PJR-a.
 5. Potvrda polazničkih mjesta valjana je nakon izvršenog plaćanja
 6. Dodatne logističke upute o održavanju edukacije dobiti ćete na Vaš email dan prije termina održavanja edukacije
 7. Potvrdu o pohađanu i R1 račun primiti ćete nakon izvršenja usluge edukacije

Prijave za edukaciju

Prijave za ovaj događaj su zatvorene.

U slučaju poteškoća prilikom prijave, javite se na info@pjr.hr sa svojim podacima (ime, prezime, tvrtka, e-mail)