PrintFriendlyPrintEmailFacebookTwitterLinkedIn

Datum/Vrijeme
21.10.2019 - 25.10.2019
9:00 - 16:30

Lokacija
Projekt jednako razvoj d.o.o.

Kategorija


Sažetak programa

PJR Akademija program je koji smo prvi izradili, a njegova dugovječnost dokaz je njegove kvalitete.

Iz programa seminara izdvajamo metode na kojima temeljimo program: 

 • Prethodna priprema na primljenom primjeru EU projekta. Pripremili smo ogledni primjerak EU projekta na hrvatskom jeziku koji šaljemo kao dio materijala za pripremu (pre-reading). Projekt i pripadajući Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potrebno je pročitati prije dolaska na Akademiju sa svrhom pripreme polaznika za uspješno pohađanje programa.
 • Izjednačavanje informacija polaznika. Uvodni dio prvog dana programa ima za cilj približiti znanja polaznika koji se do sada nisu susreli s EU fondovima s već iskusnim polaznicima. Uvodni dio prvog dana pruža informacije o sustavu EU fondova, pravnoj osnovi, mogućnostima financiranja te savjetima o prijavi projekata za financiranje iz EU.
 • Koncept temeljen na vježbama. Nakon spomenutog prvog dana programa, preostala se četiri dana simulacije izvode koristeći prvenstveno vježbe kako bi polaznici putem vježbi dobili potrebna znanja o provedbi projekata.
 • Učenje primjerom. Primjer projekta složen je kao odgovor na stvarne EU natječaje s ciljem osiguravanja relevantnog i korisnog primjera projekta polaznicima iz svih sektora. Primjer se koristi kroz cijelo trajanje programa kako bi se polaznici mogli zamisliti u konkretnim situacijama konkretnog projekta i kako bi s tim projektom „proživjeli“ njegove faze, obveze, probleme i rješenja.
 • Simulacije, igre uloga i studije slučaja. Razmatrajući konkretan projekt, simuliramo razne događaje tijekom provedbe (inspirirano stvarnim situacijama iz različitih projekata) i stavljamo polaznike u različite izazovne situacije tijekom cijelog životnog ciklusa projekta kako bi oni istražili situaciju i potražili i obranili rješenje. Ovo je vrlo korisno i živopisno te zaista priprema polaznika za stvarnu situaciju koju hoće ili može doživjeti u procesu provedbe vlastitog projekta.
 • Grupne rasprave i peer learning (vršnjačko učenje). Polaznici igraju ulogu projektnog tima raspoređeni u manje timove. Timove formiramo s obzirom na individualnu struku, prethodno iskustvo i predviđeni stupanj potencijalne međusobne sinergije, izbjegavajući pri tome grupiranje osoba iz iste institucije u isti tim. Metode potiču svakog polaznika da podijeli s grupom svoja iskustva u projektima ili sličnim situacijama.
 • Kako bi se polaznici osamostalili u upravljanju projektima, na Akademiji pojašnjavamo i dajemo razne korisne alate (npr. predložak detaljnog plana provedbe aktivnosti projekta, excel tablicu izračuna tijeka novčanih sredstava i sl.). Alati se po dovršetku programa šalju svim polaznicima u elektroničkom obliku kako bi ih oni mogli koristiti u vlastitim projektima.
 • Debate, pitanja i odgovori. Baš svaki blok svakog dana programa uključuje i vrijeme za pitanja polaznika na navedenu ili povezanu temu, iznošenje vlastitih iskustava u određenim situacijama. Predviđene su debate „suprotstavljenih timova“ koji iz različitih kutova razmatraju pojedine situacije i probleme.

Trajanje programa je 5 dana.

Više o edukaciji i dnevni raspored!

 

Klikni i preuzmi program! (836.3 KiB)

Profili trenera

Ivan Serdarušić

direktor za EU fondove i javnu nabavu

Ines Gruica Devčić

direktorica za EU fondove i javnu nabavu

Slaven Tadić

konzultant

Albina Zanze

konzultantica

Matija Domijan

konzultant

Dunja Arlović

konzultantica

Dino Prskalo

konzultant

Sandra Nikolić

konzultantica

Pogodnosti za polaznike

CIJENA S POPUSTOM (-20%): 3800,00 kn + PDV je cijena koju ostvaruju:

 • zaposlenici svih klijenata PJR-a i polaznici prethodnih PJR edukacija, ili
 • grupe (minimalno 2 osobe iz iste organizacije)

REDOVNA CIJENA KOTIZACIJE: 4750,00 kn + PDV

ROK PRIJAVE ZA EDUKACIJU: 2 radna dana prije termina održavanja edukacije

POSTUPAK PRIJAVE:

 1. Popunite Online prijavu ispod i kliknite “Pošalji prijavu”
 2. Sustav će prepoznati radi li se o grupi od minimalno dvije osobe ili o klijentu PJR-a te sukladno tome primijeniti popust na kotizacije
 3. Na naznačenu kontakt email adresu automatski se šalje ponuda za plaćanje kroz 24 sata od prijave
 4. Potvrda polazničkih mjesta valjana je nakon izvršenog plaćanja
 5. Dodatne logističke upute o održavanju edukacije dobiti ćete na Vaš email dan prije termina održavanja edukacije
 6. Potvrdu o pohađanu i R1 račun primiti ćete nakon izvršenja usluge edukacije

Prijave za edukaciju

4,750,00 Kn